فایل ورد اثرات سولفات روي (ZnSO

لینک دانلود

 فایل ورد اثرات سولفات روي (ZnSO دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد اثرات سولفات روي (ZnSO  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد اثرات سولفات روي (ZnSO،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد اثرات سولفات روي (ZnSO :




نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فيزيولوژي محيطي گياهي (پژوهش هاي اكوفيزيولوژي گياهي ايران)

تعداد صفحات :18

روی (Zinc) به عنوان یک عنصر ضروری نقش ساختاری و عملکردی فراوانی در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی گیاهان بر عهده دارد، ولی مقدار اضافی آن به ویژه در خاک های اسیدی یک عامل محدود کننده رشد محسوب می شود. در این پژوهش با توجه به اهمیت زیاد گیاه لوبیا به عنوان مهمترین و پرمصرف ترین حبوبات، اثر غلظت های متفاوت روی بر این گیاه مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور از نمک سولفات روی در محلول غذایی گیاه لوبیا با غلظت های 0، 25، 50، 75، 150، 250، 350، 450 و 550 میکرومولار استفاده شد. نتایج نشان داد که تیمار روی در غلظت های بالاتر از 75 میکرومولار به طور معنی داری وزن تر و خشک گیاه، طول ریشه و ساقه و میزان قند محلول را کاهش می دهد، ولی در مقابل محتوی قند نامحلول و نشاسته را افزایش می دهد. با افزایش غلظت روی در محیط کشت همچنین میزان انواع رنگیزه های فتوسنتزی از جمله کلروفیل های a، b و کاروتنوییدها کاهش یافت و کاهش در میزان کلروفیل a بیشتر از کلروفیل b بود. از دیگر علایم مسمومیت روی می توان به کاهش شاخص های رشد از جمله میزان ماده سازی خالص(NAR) ، میزان رشد نسبی(RGR) ، سرعت رشد نسبی برگ (RLGR) و محتوی آب در سطح برگ (LWCA) اشاره کرد. به طور کلی روی در غلظت های پایین موجب تحریک رشد در گیاه لوبیا می شود، در حالی که غلظت های بالای آن با تاثیرگذاری و اختلال در فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی باعث کاهش رشد و محصول دهی در این گیاه می شود.
كلید واژه: رنگیزه های فتوسنتزی، سولفات روی، شاخص های رشد، کربوهیدرات های محلول و نامحلول، لوبیا

توضیحات بیشتر